Ekstraklasa

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Ekstraklasa

Postprzez marman » 13 lis 2012, o 17:23

na Lechu ma być komplet, tam klub chyba dopłaca kibicom do biletów....
coś słyszałem że w Gdańsku kibice mają zrobić psikusa wojewodzie, oby się udało.

Postprzez marman » 14 lis 2012, o 12:33

ciekawy wywiad z wojewodą pomorskim dziś w Radio Gdańsk, zamknął sektor gości ponieważ 2 min przed odpaleniem rac monitoring na stadionie został wyłączony, a ponownie włączono go 5 min po racach :)
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... B6laS4Ba_k
niezłe jaja :D
jak to śpiewał Defekt Muzgó Gdzie jest prawda ?

Postprzez slaw » 18 lis 2012, o 16:23

To prawda, że Lech ma najlepszą obronę w lidze? :D
Ekspertów nasłuchałem się przed dzisiejszym meczem i niemal w to uwierzyłem :D

Postprzez kolend » 18 lis 2012, o 17:51

Arboleda zerwał więzadła i to był pierwszy mecz w którym nie grał, a podobno na nim się to wszystko trzymało, bo wrócił do świetnej formy.

Postprzez slaw » 18 lis 2012, o 19:18

Czyli bez palca w dupie rywala poznańska obrona nie istnieje? :P

Postprzez pokemon_mateusz » 19 lis 2012, o 14:52

Opinie o najlepszej obronie wynikają z faktu, że ten zespół traci najmniej bramek. Defensywa Lecha jest na pewno mocna jak na polską ekstraklapę. Wczorajszy mecz przegrali głównie taktycznie. Lech próbował grać stylem, do którego brakuje mu wykonawców, przez co zaangażował nadmierne siły w ataku. Legia wyprowadziła perfekcyjną kontrę i było pozamiatane. Brak analnego Manuela też na pewno swoje zrobił. Można go nie lubić, ale jest świetnym obrońcą, prawdopodobnie najlepszym w Polsce.

Edyta: ort!

Postprzez Ziemo » 19 lis 2012, o 16:42

Gdyby Lech miał nadal Rudnieva a nie Ślusarskiego, który wyrasta na nowego Rasiaka, to wynik mógł wyglądać inaczej.. No ale "gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka"... Jak zimą nie kupią jakiegoś prawdziwego napastnika to nie ma się co pchać po puchary z takim składem.

BTW świetny artykuł na zczuba: http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,128 ... cebook.com

Postprzez slaw » 19 lis 2012, o 19:53

sem napisał(a):Ale i tak trzeba przyznać Legii, że jest cholernie mocna w tym sezonie. Urban jest o tyle lepszy od Skorży, że postawił na Koseckiego i Łukasika i te młode talenty mu eksplodowały. Chociaż o dziwo młodzież kiełkująca przy Skorży w tym sezonie cieniuje (Żyro i Gol). Z drugiej strony może przez brak pucharów chłopaki nie mają problemów z motywacją na ligę. Pierwsza porażka dopiero w 11 kolejce, ewenement chyba, jak na polską ligę.

Gola (rocznik 85) zaliczasz do młodzieży?
Różnica między Skorżą a Urbanem jest taka, że Urban nigdy nie bał się stawiać na młodych (to u niego debiutowali choćby 16-letni Borysiuk, młodzi Rybus, Jędrzejczyk, Żyro), a Skorża stawiał młodych do składu tylko z braku laku, w sensie jak już nie miał innego wyjścia (np. Kucharczyk wskoczył do pierwszej drużyny dwa lata temu, bo "gwiazdy" kupione przed sezonem okazały się niewypałami.
Z takim Koseckim na ten przykład sądzę, że Legia spokojnie by pół roku temu mistrza zdobyła, kogoś takiego przebojowego brakowało. A co zrobił na początku rundy wiosennej Maciuś? Bez żalu oddał go do Lechii, i to już po sprzedaniu Komorowskiego, Borysiuka i Rybusa (ta sama pozycja na boisku).

sem napisał(a):Pierwsza porażka dopiero w 11 kolejce, ewenement chyba, jak na polską ligę

Pamiętam, ze w sezonie 2002/2003 Legia przegrała pierwszy mecz w 14 kolejce dopiero, na wyjeździe z Ruchem. A i coś mi się kojarzy, że w którymś z sezonów mistrzowskich Widzew nie przegrał ani jednego meczu w całych rozgrywkach. No ale, kiedy to było, panieee.

pokemon_mateusz napisał(a):Opinie o najlepszej obronie wynikają z faktu, że ten zespół traci najmniej bramek. Defensywa Lecha jest na pewno mocna jak na polską ekstraklapę. Wczorajszy mecz przegrali głównie taktycznie. Lech próbował grać stylem, do którego brakuje mu wykonawców, przez co zaangażował nadmierne siły w ataku. Legia wyprowadziła perfekcyjną kontrę i było pozamiatane. Brak analnego Manuela też na pewno swoje zrobił. Można go nie lubić, ale jest świetnym obrońcą, prawdopodobnie najlepszym w Polsce.

Tej, a widziałeś bramki jakie Legia wczoraj strzeliła? Pomijam bramkę Koseckiego, która też była po dużym błędzie całej obrony, ale dwa pozostałe gole nie powinny wpaść przy przyzwoitej grze w obronie w okręgówce.
Tu jest skrót jak coś:
http://www.youtube.com/watch?v=EuZDb-QzN0I

Ziemo napisał(a):Gdyby Lech miał nadal Rudnieva a nie Ślusarskiego, który wyrasta na nowego Rasiaka, to wynik mógł wyglądać inaczej.. No ale "gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka".

No tak, gdyby nie gole Koseckiego, Wawrzyniaka i Radovicia, to Lech by wygrał 1-0 :P

Postprzez sem » 19 lis 2012, o 22:45

O, myślałem, że Gol jest młodszy :)

Postprzez Jedras » 23 lis 2012, o 21:52

Pierwszy raz od dawna oglądam "Ekstraklasę" - tzw klasyk Legia vs Widzew. Ciekawe czy w ogóle warto poświęcać na to swój czas;)

Postprzez marman » 24 lis 2012, o 07:16

bramka Koseckiego b. ładna, Widzew w drugiej połowie starał się i szkoda że nie udało im się strzelić gola na 1-1, byłoby ciekawiej.

Postprzez Holba » 24 lis 2012, o 13:45

http://www.weszlo.com/news/12824-Szkoda ... niany_mecz

fajnie to opisal Stanowski. Szkoda, ze juz tego nie ma, zostala tylko gowniana liga, z pustymi trybunami, pustymi sektorami gosci, bez dopingu, z szelestem jedzonego sloneczniku... znak czasu, wylanie dziecka z kapiela.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez Mr Mojo Risin » 30 lis 2012, o 11:08

Holba napisał(a):http://www.weszlo.com/news/12824-Szkoda_ze_dzis_to_bedzie_taki_gowniany_mecz

fajnie to opisal Stanowski. Szkoda, ze juz tego nie ma, zostala tylko gowniana liga, z pustymi trybunami, pustymi sektorami gosci, bez dopingu, z szelestem jedzonego sloneczniku... znak czasu, wylanie dziecka z kapiela.

Zastanawiałem się nad tym ostatnio. Stadiony coraz ładniejsze, komfort oglądania meczu większy. Ale jakieś to takie bez emocji wszystko. Racja, wylano dziecko z kąpielą.

Z innej beczki: jak tam zabawa w Fantasy Ligę? 2 kolejki do końca, własnie kombinuję jak tu wygrać Kult Ligę. A rywalizacja wyrównana.
Cała Polska w cieniu Śląska

Postprzez Holba » 2 gru 2012, o 01:51

jeszcze raz sie pytam. gdzie sa te rodziny z dziecmi, ci wszyscy co to wybrali by sie na mecz gdyby nie..... wpisz co chcesz :D
Legia 6-7 tys, Wisla 4-5 tys... idealna okazja, gdzie sa ci co sie tak pruja na forach internetowych? gdzie sa ci od jakby babcia miala wasy ?

nie ma !!! zamkneli mordy !
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 2 gru 2012, o 08:53

Kibol-debil ma tę cechę, że jak nikt już z nim nie chce gadać, to zaczyna gadać sam ze sobą.
Następnie uznaje to za dowód, że ma rację.

Postprzez Holba » 2 gru 2012, o 11:10

kontroluj bajere.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez slaw » 2 gru 2012, o 20:27

Holba napisał(a):Legia 6-7 tys,

Kiedy na Legii ostatnio było 6-7 tysięcy? Przypomnij proszę, z łaski swojej.

Mr Mojo Risin napisał(a):Z innej beczki: jak tam zabawa w Fantasy Ligę? 2 kolejki do końca, własnie kombinuję jak tu wygrać Kult Ligę. A rywalizacja wyrównana.

Fakt, przed tą kolejką była wręcz nadzwyczaj wyrównana ta walka. Teraz trochę mi odjechałeś. Rywalizacja o jakieś piwko przy okazji? Za poprzednią edycję jedno jak co u mnie już masz, jak się kiedyś sposobność znajdzie :)

Postprzez kolend » 2 gru 2012, o 20:45

@Slaw nie karm trola
niestety kibole Ruchu się popisali pirotechniką na Legii, krzesełka się podobnież zajęły
anyway, Legia przejechała sie po Ruchu, dobrze, że jest Bełchatów/Podbeskidzie

Postprzez Holba » 2 gru 2012, o 21:04

slaw napisał(a):

Jaga, Widzew... nie licze 4-5 tys darmowych biletow. dzisiaj 11 tys (nie wiem ile darmowych - pewnie podobnie) i wynajety "zapiewajlo". Skrzydlate swinie. zenada.

kolend, adwokatem jestes ?
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez slaw » 2 gru 2012, o 22:48

kolend - byłem ciekaw skąd takie liczby.

Holba napisał(a):
slaw napisał(a):

Jaga, Widzew... nie licze 4-5 tys darmowych biletow. dzisiaj 11 tys (nie wiem ile darmowych - pewnie podobnie) i wynajety "zapiewajlo". Skrzydlate swinie. zenada.

kolend, adwokatem jestes ?

Jagiellonia - ponad 10 tys
Widzew - ponad 12 tys

Ile z tego poszło na darmowe wejściówki dla domów dziecka, sponsorów itd nie wiem, ale liczby są liczbami.

To, że stadion świeci pustkami i nie ma dopingu jak za najlepszych czasów kuje w oczy i uszy, ale trudno, niech sobie kibice protestują (Coś słyszałem, że ma być jakiś ogólnopolski protest wszystkich kibiców w kraju). Legia za nich w cholerę kar płaciła, po każdym niemal meczu w Europie.
Sorry, ale race są zakazane, i dopóty to się nie zmieni, dopóki ich odpalanie będzie złamaniem prawa. Ja spożywając alkohol w miejscu publicznym mam świadomość, że muszę się liczyć z konsekwencjami, gdyby stróże prawa to przyuważyli. A używać pirotechniki na stadionie, to jakby pić alkohol przy komisariacie.

Swoją drogą Jan Urban ma pecha. Co jest trenerem Legii, to kibice prowadza protest i lipa jest, a nie doping.

Postprzez Holba » 2 gru 2012, o 23:27

Sprawa rac jakos nie specialnie mnie grzeje, wiem, ze byly, sa i beda, legalne czy nie... najlepszym wyjsciem jest nie karanie za odpalanie. byloby to dobre rozwiazanie... chociaz to jest wg mnie najmniej istotne.

prawdziwy problem to stosowanie odpowiedzialnosci zbiorowej i jakies smieszne zakazy wyjazdowe w kraju niby demokratycznym. slyszal ktos o zakazach wyjazdowych w Anglii, Niemczech, Francji, Wloszech ? Ostalo sie to tylko u nas, taki spadek po ubeckich metodach i ograniczaniu swobod obywatelskim. po ACTA, dostepie do informacji publiczych, wjazadch na chate o 6 rano (tak, tak, to nie mleczarz :D ), inwigilacji obywateli, najwiekszej ilosci podsluchow w UE, mowie nienawisci :D nikogo to nie powinno dziwic, panstwo PO o nas dba :) na zlosc babci.... moj glos juz maja :lol:
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez kolend » 3 gru 2012, o 08:50

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 3 gru 2012, o 09:11

No co Ty! To spisek Wyborczej przecież! :-D

Postprzez Dorian » 3 gru 2012, o 09:32

Wreszcie doczekaliśmy się w Polsce drużyny grającej niezłą piłkę. Mówię o Legii. Naprawdę, da się te mecze oglądać :)

Postprzez kolend » 3 gru 2012, o 09:44

żeby ich nie rozsprzedali w zimie :/

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM