juniorka. napisał(a):Vladimir Fedorowski "Tajemnica Kremla".
Autor Stasiuk Andrzej poszedł w obieg bo dobra książka.
matt.G napisał(a):Krzysieq napisał(a):Ostatnio wpadło mi w ręce 'Spowiadałem się grobowi' pana Andrzeja Zielińskiego, z domu 'Słowik'.
a nie przypadkiem "Skarżyłem się grobowi" ? : ) Też czytałem to kilka dobrych lat temu.

matt.G napisał(a):Krzysieq napisał(a):Ostatnio wpadło mi w ręce 'Spowiadałem się grobowi' pana Andrzeja Zielińskiego, z domu 'Słowik'.
a nie przypadkiem "Skarżyłem się grobowi" ? : ) Też czytałem to kilka dobrych lat temu.

LuckyLuck napisał(a):Dzień dobry,
Piszę pracę na temat twórczości Kazika Staszewskiego. Pilnie poszukuję książki Marcina Dysia "Oczami rockmana". Wypożyczę, kupię, wymienię.
Niestety książka jest nie do zdobycia w powszechnym obiegu dlatego zwracam się w tej trudnej sytuacji i proszę o pomoc.
Z góry dziękuję

juniorka. napisał(a):onyx napisał(a):Juniorka nie bądź aż tak skromna,jestem w temacie i czytasz o wiele więcej
A i owszem, zagłębiam się w lektury.
arielg napisał(a):Sławomir Rawicz - Długi marsz rewelacyjnie się czyta;)

Grzesiek napisał(a):Nie czytałem ale dziś się natknąłem na: "Co czytali kiedy byli mali?"
https://zapiskinamarginesie.pl/2018/05/ ... byli-mali/
monia33 napisał(a):nie ktore czytalam nie które nie , chętnie sięgne i przeczytam propozycje , ciekawi mi także ta ksiażka "Jestem zajebisty, bo jestem Grabażem." musze ją przeczytać !

sumkinda napisał(a):"Bandyci z AK" super się czyta...

lia_nailo napisał(a):Axel Brauns "Barwne cienie i nietoperze. Życie w autystycznym świecie".
 grudzień 2011 z Knż niczym plakat
 grudzień 2011 z Knż niczym plakat  
juniorka. napisał(a):Teraz czytam "Nie ma jednej Rosji" autorstwa Barbary Włodarczyk. Moim zdaniem jest to bardzo ciekawa książka.
W kolejce natomiast czeka "Oczami radzieckiej zabawki."
 Warsztat diabła. Pouczające nawet,ale filmu na podstawie takiego pisania to unikać raczej
  Warsztat diabła. Pouczające nawet,ale filmu na podstawie takiego pisania to unikać raczej 
wicprze napisał(a):Przeglądałam pobieżnie cały wątek i nie nadknęłam się na nic na temat w sumie świeżutkiej perełki czyli autobiografii Kazika w postaci wywiadu rzeki " Idę tam gdzie idę", czytaliście? Jakie wrażenia?

tomekT.T napisał(a):Magdalena Grochowska:,,W czasach szaleństwa. Hertz, Fiłosofow, Stempowski, Moltke". Warto.
 Jurij Andruchowycz , Andrzej Stasiuk
 Jurij Andruchowycz , Andrzej Stasiuk 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 38 gości