efiut napisał(a):a ja uważam, że całą sekcję dętą należałoby wyjebać i wstawić na ich miejsce ładną flecistkę, a niech i będzie ruda
a i jerzyka bym wymienił na jakąś młodą basistkę ;p w sumie całą kapelę bym wyjebał i zastąpił ładnymi dupeczkami, to bym też zaczął jeździć jak kiedyś na koncerty
Pasternak napisał(a):Kult rozstał się z Bananem 9 lat temu.
Marcowy napisał(a): Banan grał jeszcze na koncercie jubileuszowym w Trójce w lipcu 2007, sam byłem i widziałem
Marcowy napisał(a):Moim zdaniem Kult skończył się artystycznie na Poligono Industrial. Kiedyś napisałem na forum, że to płyta najlepsza od czasów OKSK. Ale mnie wszyscy wyśmiali A posłuchajcie sobie jej teraz. Jak to jest zagrane, nagrane i zgrane. Ile tam zaskakujących brzmień, sampli, zapętleń, muzycznych cytatów, zmian tempa, tonacji czy metrum... Za każdym rogiem COŚ SIĘ DZIEJE. I co muzycy tam wyprawiają ze swoimi instrumentami! Choćby taki Jerzyk - posłuchajcie basu w Braciach albo Tłuszczy, to wirtuozeria. Ale może musieli, bo Banan trzymał ich na muszce AK-47?
"Wstyd" był trzecią płytą Kultu z rzędu, o której chciałbym zapomnieć. Pod względem muzycznym niczym nie zaskakuje. Żadnej finezji, żadnej fantazji, żadnego przebłysku geniuszu. Napisane, zagrane, odfajkowane. Jak się utwór zaczyna, tak się kończy.
artek napisał(a):posłuchajcie sobie pierwszych płyt Kultu
proste, nie są przekombinowane, w tym cały urok
a było to nawet przed Bananem
Marcowy napisał(a):artek napisał(a):posłuchajcie sobie pierwszych płyt Kultu
Też jesteś dinozaurem, skoro piszesz o prehistorii Prostota w muzyce ma swój urok, gdy muzycy mają po 20 lat i niewielkie umiejętności, wtedy nadrabiają czym innym. Charyzmatyczne dziadki grające "prosto" nie są sexy.
Marcowy napisał(a):artek napisał(a):posłuchajcie sobie pierwszych płyt Kultu
Też jesteś dinozaurem, skoro piszesz o prehistorii Prostota w muzyce ma swój urok, gdy muzycy mają po 20 lat i niewielkie umiejętności, wtedy nadrabiają czym innym. Charyzmatyczne dziadki grające "prosto" nie są sexy.
Artek Miszcz napisał(a):I nadeszła ta okrągła, dziesiąta, smutna rocznica...
artek napisał(a):A Banan? Robi kilometry na rowerze.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 137 gości